Una nuova poesia in Piemontese presa dal repertorio di papà Giancarlo: "La Panissa" (Tipic risot con i fasò a la Santhiàteisa) Cun na riceta centenaria tramandà fina ai nos dì, a l'è n'arte culinaria cusinè as bun piat chi. Ij ingredient sun tuc d'cà, Salam,fasò, lard e ris. Robi semplici e rinnumà, per la cusina di nos pais. Fè suffrisi 'n tal parò, sigula e lard ben ciapulà, preparè al brot cun i fasò, al salam unc tut sbrisulà. Buta al ris, falu dourè, rosmarin e sal regulà, giunta 'l brot sensa ruiè, girà al tut sul delicà. Per ai buchi pusè fini na variante da pruvè, quasi a fin dla cutura 'n bicer vin bun venta giuntè. Vint'minuti ai coss al ris, la panissa lè preparà, buta al pever prima d'servi, per chi i'piass al furmac raspà.
Siamo Marco e Cinzia! Santhià (VC)